ROMANIA

LICHIOR DE CIRESE AMARE     Cind am descoperit ciresii amari de la mine din cartier am fost super fericita si multumita. Imediat am incercat dulceata de cirese amare si lichiorul de cirese amare. Numai ca de cand l-am facut a trecut ceva timp si reteta nu a mai aparut pe blog. Astazi, se pare ca am mai mult timp!

     INGREDIENTE: 1,300 kg cirese amare
                                520 g zahar
                                400 ml alcool

     Ciresele se spala bine si se pun intr-un borcan sau in doua (cum am procedat eu). Peste cirese adaugam intreaga cantitate de zahar sau jumatate daca folosim 2 borcane.


     Avand in vedere ca dupa 10 zile de macerare trebuie turnat alcoolul, va recomand sa notati data la care incepeti prepararea lichiorului. Acoperim borcanul/ borcanele cu tifon si legam cu un elastic. Zilnic trebuie scuturat borcanul pentru a se amesteca ciresele.
     Dupa 10 zile turnam alcoolul peste fructe. Am folosit vodca cu un procentaj de 40% alcool. Deasemenea am impartit cantitatea de alcool in mod egal intre cele 2 borcane.


     Acoperim borcanele cu tifon si lasam la macerat pentru alte 8 saptamani. Din cand in cand se scutura borcanul.
     Cand este gata lichiorul, strecuram licoarea obtinuta in sticle curate si le inchidem ermetic. Acum, dupa atata asteptare, nu ne mai ramane decat sa ciocnim cu bucurie.


     Hai noroc si sa traiti!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.