DULCETURI SI COMPOTURI

DULCEAŢA DE ANANAS CU MERIŞOARE     Bun găsit,

     Nu am timp, sunt în criză de timp şi sunt mereu pe fugă. Colac peste pupăză, copii sunt mereu răciţi şi nu ştiu ce să le mai fac. Odată cu toamna încep şi problemele noastre de sănătate cu toate că nu ştiu unde greşesc. Consider că alimentaţia noastră este mult mai sănătoasă decât a celor din jurul nostru, dar ce să facem să ne crească şi nouă imunitatea? Dacă ştiţi reţete mai vechi, reţete de la bunicile voastre pentru întărirea imunităţii, va aştept cu drag comentariile şi părerile.
     Revenind la tema aleasă pentru astăzi, va prezint dulceaţă de ananas cu merişoare. Este delicioasă, puţin mai subţire faţă de dulceaţa clasică pe care o ştim cu toţii, dar cu siguranţă aromată şi gustoasă. Mie personal nu îmi plac dulceţurile foarte groase care de abia curg. Dar fiecare cu gustul şi părerea lui. Iată reţeta:

     INGREDIENTE: 600 g ananas
                                300 ml suc proaspăt de portocale
                                100 g merişoare uscate
                                500 g zahăr
                                1 plic Gelfix Dr. Oetker 2:1


     Ananasul îl curăţăm şi îl tăiem cubuleţe. Cantitatea specificată este cantitatea netă de ananas folosită.


     Într-o cratiţă punem ananasul, sucul de portocale şi merisoarele. Zahărul îl amestecăm cu Gelfix-ul şi îl adăugăm peste fructe. Punem oala la fiert pe foc mic.


     De cînd începe să clocotească mai fierbem încă 15-20 minute. În cazul în care se face spumă o luăm cu o paleta.
     Turnam dulceaţă fierbinte în borcanele curate. Închidem bine borcanele şi le întoarcem cu fundul în jos pentru 5 minute. Le lăsăm să se răcească, le datăm şi le etichetăm. Le păstrăm în cămară la loc ferit de umezeală.     Dulceaţă este foarte aromată şi merge de minune cu nişte clătite pufoase.


     Să aveţi poftă,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.