MURATURI SI ALTE CONSERVE

MERE RASE LA BORCAN FARA CONSERVANT     Cu toate ca suntem in plina iarna, vin si va aduc aceasta reteta de mere rase pe care o fac de cativa ani, dar pe care niciodata nu mi-am gasit timpul necesar sa o scriu pe blog, sa fac cateva fotografii si asa mai departe. De curand, v-am prezentat reteta de Pariziene cu mere si budinca de vanilie, reteta la care am folosit exact mere rase de la borcan.
     Povestea "merelor rase la borcan" a inceput cind sotul mi-a adus din vizita de la niste prieteni un borcan cu mere rase. Nu a fost nimic deosebit pana cind am vrut sa fac o placinta cu mere; in graba, mere proaspete nu aveam, zic, desfac borcanul cu pricina. Placinta a fost foarte buna si asa mi-am dat seama ca de fapt este o alternativa a merelor pastrate in congelator. Pentru mine aceasta metoda este perfecta. In primul rand merele din congelator nu le putem pastra de la un sezon la altul, avand in vedere ca in decurs de un an trebuie o data macar sa dezghetam congelatorul. Intr-un an am avut la gradina din doi meri 4 lazi de banane pline cu mere. Ce sa fac cu merele, ca nici congelatorul nu il puteam umple cu mere rase. De aceea, aceasta metoda de a pastra merele mi s-a parut de-a dreptul revolutionara.

     INGREDIENTE: mere frumoase si sanatoase
                                borcane curate cu capac de 800 g

     Merele se spala si se curata de coaja. Se rad pe razatoarea mare. In timpul acestui proces merele vor oxida si se vor innegri. Nu trebuie sa va faceti probleme, dupa sterilizarea borcanelor merele isi revin la culoarea lor  initiala.
     Cu merele rase umplem borcanele. Va recomand sa presati bine merele in borcan. Sucul rezultat, daca va fi, il turnam in borcane peste mere. Inchidem borcanele ermetic fara sa adaugam nici un pic de zahar sau de apa.
     Borcanele le asezam intr-o oala cu apa si le sterilizam pana cand apa incepe sa clocoteasca. Dupa ce a clocotit le mai las pe foc inca 5 minute. Lasam borcanele cu mere sa se raceasca in apa in care au fiert pana a doua zi de dimineata cind le scoatem, le spalam daca este cazul si le indepozitam in camara pana cind le vom folosi. Pentru mine este cea mai buna si mai practica metoda de a conserva merele.     Se vede din a doua fotografie, merele nu se innegresc; fotografiile sunt diferite datorita luminii din timpul fotografierii.


     Sper sa va fie de folos reteta mea si sa va ajute atunci cind doriti un desert cu mere. O placinta foarte gustoasa cu mere gasiti AICI.

     Numai bine,
     Nico

Grófová Nicoleta

Un produs Blogger.