GEM DE CAISE   
     Acest gem de caise l-am facut cu ajutorul sotului meu si dupa metoda soacrei mele. A fost foarte bun si inca mai este pentru ca inca nu l-am lichidat in totalitate.


     INGREDIENTE: 1 kg caise
                              500 gr zahar
                              1 plic Gelfix Extra 2:1


   
     Caisele le spalam si le curatam de samburi.
     Fiecare jumatate de caisa o taiem in sferturi. Le asezam intr-o cratita, le presaram cu plicul de Gelfix si apoi cu zaharul si le lasam pina a doua zi.


   
     A doua zi punem cratita la fiert la foc mic, amestecam din cind in cind sa nu se lipeasca si daca putem luam spuma ce se formeaza. In mod normal, datorita plicului de Gelfix ar trebui sa fierbem gemul de cind incepe sa fiarba maxim 10 minute. Eu sunt de moda mai veche si l-am fiert cam o ora si jumatate. Nu uitati sa amestecati sa nu se lipeasca.


   
     Gemul il turnam fierbinte in borcanele incalzite in prealabil, le capsam sau le infiletam si le intoarcem cu fundul in jos pentru 5 minute. Dupa cele 5 minute le asezam la loc ferit de curent, le invelim cu paturi si le lasam sa se raceasca. A doua zi, le etichetam si le ascundem bine in pivnita pina vine iarna.

   
     Spor la preparat, si de ce nu, la mancat, va ureaza,
     Nico

     PS: Cantitatile le multiplicati dupa necesitati.

Distribuie in Google Plus

Grófová Nicoleta

Imi place sa gatesc pentru familia mea si sa incerc retete noi dupa bucatari mai mult sau mai putini celebri. Acest blog reprezinta jurnalul meu de bucatar amator.
    COMENTARII BLOGGER
    COMENTARII FACEBOOK

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

DE SEZON   DE SEZON   DE SEZON   DE SEZON
                                           
PRAJITURA CU CAISE GEM DE CAISE PRAJITURA CU VISINE CLAFOUTIS CU CIRESE